Toen we vanmorgen bij de wei kwamen, zagen we dat Terry een hengstveulen geworpen had. Het is een zeer licht getint voskleurig veulen. Dit veulen zal de naam Kees gaan dragen.

Vannacht rond 01.30 uur ging de geboortemelder af. Voor ons het teken dat bij Tjitske het geboorte proces van het veulen op gang gekomen was. Ongeveer een week nadat ze uitgedragen was, heeft ze een mooi merrie veulen ter wereld gebracht. Dit veulen zal Kelly v. Stal Salland gaan heten.

Zaterdag 26 maart 2016

Stal Salland

Nieuwe reacties

11.05 | 16:09

Zo te zien een mooi veulen van Rachel leuke foto veel geluk er mee

20.03 | 08:08

Hallo Jenneke, Wij hebben afgelopen herfst meerdere pony's verkocht ...

18.03 | 08:38

hebben jullie nog shetlanders te koop? ik heb er zelf ook een bij jullie van...

02.12 | 12:26

hilde is nu mijn pony ze is supper ief en mooi

Journaal

Vannacht heeft Nicoline ruim 3 weken vroeger dan gepland ons laatste veulen voor dit seizoen geworpen. Het is een mooi hengstveulentje. We noemen hem Troy v. Stal Salland.

 30 April 2024

Vanmorgen iets voor zessen heeft Mischa keurig op tijd een merrie veulen geworpen. Het was een heel voorspoedige geboorte. We noemen haar Tosca v. Stal Salland.

Vanmiddag iets voor zessen heeft Nouska een merrie veulen geworpen. Het was voor het eerste veulen een voorspoedige geboorte. We noemen haar Tessa v. Stal Salland.

 25 April 2024

Vandaag net voor middernacht heeft Hitske een hengst veulen geworpen. Het was een voorspoedige geboorte van een stevige boy. We noemen hem Timo v. Stal Salland.

Vannacht rond 04.15 uur heeft Anja netjes op tijd een merrie veulen geworpen. Het was een voorspoedige geboorte van een fors gebouwd veulen. We noemen haar Tanja v. Stal Salland.

Vanmiddag rond 17.30 uur heeft Nicky geheel onverwachts ca. 3 weken te vroeg haar eerste veulen geworpen. Het was een voorspoedige geboorte van een klein licht getint hengstveulentje. We noemen hem Tristan v. Stal Salland.

 16 September 2023


Vandaag met 12 van onze pony's naar de premiekeuring geweest. We kunnen tevreden terugkijken op een gezellige dag en zijn overall tevreden over de resultaten. De oud kampioen behaalde wederom een eerste premie en alle vier andere volwassen pony's scoorden een 2e premie met mooie plaatsing in hun rubriek. Bij de jeugd liep ons mini enter aan kop in haar rubriek en de kleine maats enter werd uitgeroepen tot jeugd kampioen kleine maat. Van de 5 veulens kregen er 3 een veulenpremie.

 22 Mei 2023


Vanavond rond 23.00 uur heeft Nicoline haar eerste veulen geworpen. Het was een voorspoedige geboorte van een mooi  licht getint hengstveulentje. We noemen hem Soy v. Stal Salland.

 18 Mei 2023


Vannacht rond 04.00 uur heeft Mischa een merrieveulen geworpen. Het was een moeilijke geboorte, maar het is met hulp van de dierenarts toch gelukt het veulen levend ter wereld te brengen.We noemen haar Sanne v. Stal Salland.

 15 Mei 2023


Vanavond om 22.15 uur heeft Hitske ongeveer twee weken te vroeg een merrieveulen geworpen. Na 6 hengstveulens op rij zijn we uiteraard heel blij met dit merrieveulen. We noemen haar Suze v. Stal Salland.

 11 Mei 2023


Vannacht rond half drie heeft Lizzy een merrieveulen geworpen.  De geboorte was bijna 2 weken later dan gepland, maar het was een vlotte geboorte. We noemen haar Silke v. Stal Salland.

  8 Mei 2023


Vandaag heeft Lyarno haar veulen geworpen. Het is een  fijn gebouwd hengstveulen. Ondanks dat de merrie nog niet geheel uitgedragen was is het een rap veulen  en we noemen hem daarom Snelle v. Stal Salland.

21 April 2023


Vandaag heeft Cato haar veulen geworpen. Het is een  fors hengstveulen en we noemen hem Sten v. Stal Salland.

Vandaag heeft Anja haar veulen geworpen. Het is een merrie veulen en we noemen haar Sipke v. Stal Salland.

26 September 2022

Vandaag onze 3 hengstveulens Ralph, Rico en Riant v. Stal Salland verkocht. Tevens hebben wij onze twenter O'dien v. Stal Salland verkocht. Aangezien we dit jaar slechts 1 merrieveulen hebben, hebben we als maatje hiervoor een merrieveulen bijgekocht. Dit merrieveulen zal later in het jaar geleverd worden.

17 September 2022

Vandaag met 12 van onze pony's naar de premiekeuring geweest. We kunnen tevreden terugkijken op een gezellige dag en zijn overall tevreden over de resultaten. De oud kampioen behaalde wederom een eerste premie en alle vijf andere volwassen pony's scoorden een 2e premie. Bij de jeugd werd de twenter niet geprimeerd terwijl  2 van de 4 veulens een veulenpremie kregen.

6 juni 2022

Vannacht rond 03.00 uur heeft Lyarno haar veulen geworpen. Het is het laatste veulen voor dit seizoen en gelukkig toch nog een merrie veulen. De geboorte  was ca. 2 weken vroeger dan gepland en het is een fijn gebouwd veulentje. We noemen haar Renske v. Stal Salland.

28 mei 2022

Vannacht, even na twaalven heeft Hitske haar veulen geworpen. De geboorte was 2 weken vroeger dan gepland. Dit is het 6e hengstveulen op rij van deze merrie, maar toch zijn we heel blij met een goed en gezond veulen. We verwijzen in de naam naar vader Garant en noemen het veulen daarom Riant v. Stal Salland.

28 april 2022

Vanmorgen rond 05.00 uur heeft Mischa haar veulen geworpen. Ze was ca. 2 weken over tijd en het veulen lag niet goed. De dierenarts heeft goed werk verricht en het veulen is toch gezond ter wereld gekomen. Het is een hengstveulen en we noemen het Rico v. Stal Salland.

9 april 2022

Gisteren zijn onze pony's Nouska, Nicky en Nicoline v. Stal Salland met een mooie lijst in het stamboek opgenomen. Met deze 3 pony's denken we mooi fokmateriaal te hebben om in de toekomst mee verder te kunnen.

Inmiddels hebben we Natasha v. Stal Salland verkocht.

27 maart 2022

Vanmorgen rond 04.00 uur is ons eerste veulen van 2022 geboren. Het was een vlotte geboorte en het is een goed hengstveulen met fors beenwerk. We noemen dit veulen Ralph v. Stal Salland

21 september 2021

Vandaag hebben we ons enter merrietje Odeth v. Stal Salland verkocht.

18 september 2021

Vandaag met 11 pony's naar de jaarljkse premiekeuring geweest. Het was een mooie dag en we zijn tevreden over de resultaten. Van de oudere dieren kreeg Hitske een 1e premie en de overige 3 merries een 2e premie. Van de 4 twenters werden er 3 geprimeerd en werd Nicky reserve kampioen kleine maat. Het enter en het merrie veulentje liepen net achter de premies, maar het hengstveulen was met premie koploper in zijn rubriek. 

25 juli 2021

Vanmorgen rond 07.00 uur heeft Kiky ons verrast met een klein, maar goed gebouwd voskleurig merrieveulentje. Het is het laatste veulen voor dit seizoen en we zijn heel blij met toch nog een gezond merrieveulen. We hebben dit veulen Pleun v. Stal Salland genoemd. 

30 juni 2021

Vanmorgen rond 08.00 uur heeft Hitske een hengstveulen geworpen. De geboorte was ruim 3 weken vroeger dan gepland, maar toch is het al een fors veulen. Hitske heeft tot nu toe 5 hengstveulens op rij gekregen, maar desondanks zijn we heel blij met dit gezonde veulen. We noemen het veulen Paul v. Stal Salland. 

Vanmorgen heeft Lizzy haar veulen verworpen. De geboorte was 2 maand te vroeg en de dierenarts heeft het veulen moeten halen. De geboorte was achterwaarts en tijdens de geboorte bleek dat de navelstreng verstrikt was rond de achterbeentjes, waardoor de toevoer naar het veulen afgesneden was en het veulen vroegtijdig gestorven is. Domme pech dus.

Vanmorgen rond 07.00 uur heeft Cato een hengstveulen geworpen. Het is flinke boy, dus het was een pittige bevalling. Gelukkig zijn moeder en zoon goed gezond.  We hebben het veulen de naam Percy v. Stal Salland gegeven.

27 mei 2021

29 april 2021

 12 Juni 2024

 26 April 2024

 18 April 2024

 27 Maart 2024

26 Maart 2023


17 april 2021

Vanmorgen is onze merrie Merel v. Stal Salland overleden. Merel had vorige week dinsdag een merrie veulen geworpen. Het was een moeilijke geboorte omdat het veulen verkeerd lag en de dierenarts heeft het veulen moeten halen. Het veulen was meer dood dan levend, maar via reanimatie hebben we haar toch in leven kunnen houden. Na 2 moeizame dagen begon het veulen bij de moeder te drinken en groeide de hoop dat het veulen het zou halen. Helaas kreeg de merrie baarmoeder ontsteking en kreeg het veulen een terugslag. Vrijdag avond 9 april hebben we het veulen in laten slapen. Na enkele dagen baarmoeder spoelen dachten we de merrie te kunnen redden, maar helaas verslechterde zij deze morgen en overleed, waarschijnlijk aan bijgekomen complicaties.

Vanmorgen rond 06.00 uur heeft Lyarno haar eerste veulen geworpen. Het is een hengstveulen en moest door de direnarts gehaald worden omdat het veulen niet goed lag. Gelukkig kwam het gezond ter wereld. We noemen het veulen Pablo v. Stal Salland.

14 april 2021

Vandaag met Mischa v. Stal Salland naar de stamboekopname geweest. Mischa werd met een nette lijst opgenomen. In de scores herkenden wij duidelijk onze pony.

10 april 2021

Vandaag de hengst Garant v.d. Mortel opgehaald bij de familie van Wanrooij. Garant is een 1e premie vos hengst van 91 cm en een zoon van Another Color v.d. Amsterhof. We waren direct gecharmeerd toen we hem zagen en zijn blij dat we hem voor de komende 2 jaar hebben kunnen huren.

27 februari 2021

23 februari 2021

Vandaag is Gyselle verkocht naar Zweden. Twee dagen later stond ze al in het buitenland tevreden op stal bij de nieuwe eigenaar.

9 januari 2021

Vandaag Guusje verkocht. Guusje loopt nu in Nijbroek als gezelschapsdame van een groot paard en een schaap.

8 januari 2021

Vanmorgen heeft Anja v.d. Pekkeriet 3 maand te vroeg haar veulen verworpen. Het was een merrie veulentje.

17 juli 2020

Vanmorgen rond 08.00 uur heeft Hitske, ca 1,5 week vroeger dan gepland, een fors voskleurig hengstveulen geworpen. Ondanks dat het een fors veulen is, was het een vlotte geboorte. Dit hengstveulen zal Onno v. Stal Salland gaan heten.

22 juni 2020

Vanmorgen rond 07.30 uur heeft Guusje, ca 4 weken te vroeg, een merrie veulentje geworpen. Bij de geboorte heeft een dierenarts ondersteuning geboden omdat het veulentje niet goed lag en er daardoor geen voortgang in de geboorte zat. Gelukkig is het gezond ter wereld gekomen en zal O'dien v. Stal Salland gaan heten.

13 mei 2020

Vannacht heeft Gyselle onverwachts een merrie veulentje gekregen. Toen we vanmorgen bij de wei kwamen waren we dus blij verrast. We noemen dit merrie veulen Odeth v. Stal Salland.

2 mei 2020

Vannacht rond 02.30 uur heeft Tessa een hengstveulen geworpen. Het was, zoals gewoonlijk bij Tessa, een vlotte geboorte van een fors veulen.  Dit veulen zal de naam O'niel v. Stal Salland dragen.

1 april 2020

Vannacht rond 04.30 uur heeft Anja haar veulen geworpen. Het is een fors gebouwd hengstveulen, zeer licht van kleur. Het is een nare tijd nu met de corona crisis, maar gelukkig trekt de natuur zich hier niets van aan en gaat daar alles gewoon door. Het is in deze omstandigheden dan ook mooi om weer jong leven op het erf te hebben. Dit veulen hebben we de naam Oscar v. Stal Salland gegeven.

14 Januari 2020

Vandaag, tijdens de henstenkeuring, de hengst Kenzo v. Stal Chanille in ontvangst genomen. Kenzo gaat dit seizoen de dekkerij bij ons verzorgen.

21 September 2019

Vandaag met 12 van onze pony's naar de jaarlijkse premiekeuring in Mariënheem geweest. Het was een zeer succesvolle dag.

Alle 5 veulens kregen een veulenpremie. Beide enters werden geprimeerd en Merel werd zelfs uitgeroepen tot jeugdkampioen kleine maat. Bij de twenters werd Lizzy geprimeerd en eindigde als reserve jeugd kampioen kleine maat. De andere twenter werd helaas niet geprimeerd.

Na de middagpauze was het de beurt voor Sten om zijn kunnen als jeugdige voorbrenger te tonen. Zijn jongere zusje Tess deed het als aandrijver uitstekend en samen liepen ze naar de overwinning. 

Het grootste succes van de dag moest toen nog komen. Bij de volwassen pony's werd Hiske (vader Ferdinand v. Stal de Dwarsdijk) uitgeroepen tot Algemeen kampioen 2019.

Al met al dus een geweldige dag en een flinke afvaardiging voor Lunteren.

14 Augustus 2019

Vandaag, in verband met jonge aanwas, twee van onze pony's verkocht, te weten Joske en Mies van Stal Salland. De 4 jarige merrie Joske is ge-exporteerd naar China. 

23 Juli 2019

Hier ben ik dan. Vannacht rond 02.30 uur ben ik, als laatste veulen voor het seizoen 2019, geboren. Ik ben een hengstveulen en heb dus 5 zusjes.  Mijn baasjes hebben mij de naam Nero v. Stal Salland gegeven.

9 Juli 2019

Vannacht, net na middernacht heeft Guusje een merrie veulen geworpen. Dit veulen is 2,5 weken te vroeg geboren, maar ondanks dat is het toch een goed ontwikkeld, mooi gebouwd, fors vos veulen. We hebben dit veulen de naam Nouska v. Stal Salland gegeven.

13 Juni 2019

Vanochtend heb ik iedereen verrast. Meer dan een maand te vroeg ben ik geboren en liep vrolijk in de wei rond. Hoewel men goed kan zien dat ik te vroeg gekomen ben zie ik er monter en gezond uit. Ze noemen mij Natasja v. Stal Salland.

17 Mei 2019

Hier ben ik dan, anderhalve week eerder dan gepland. Ik ben een licht gebouwd vos kleurig merrie veulen. Mijn naam is Nicky v. Stal Salland.

5 Mei 2019

Vanochtend om 11.15 uur heeft Tessa een merrie veulen geworpen. Het is een fraai gebouwd vos kleurig veulen waarbij dadelijk al lengte, oprichting en goed beenwerk zichtbaar zijn. Dit veulen zal als Nicoline v. Stal Salland door het leven gaan.

6 April 2019

Vandaag met onze driejarige merrie Kiky v. Stal Salland naar de stamboekopname geweest. Kiky is als kleine maats merrie op 88 cm gemeten. Kiky is met een nette stamboeklijst opgenomen.

28 Maart 2019

Vannacht rond 01.45 uur heeft Anja een veulen geworpen. Het is een goed gebouwd vos merrie veulen. De geboorte is heel vlot verlopen en al heel snel stond het veulen op eigen benen. We noemen het veulen  Noa v. Stal Salland.

15 september 2018

Vandaag met 12 van onze pony's naar de jaarlijkse premiekeuring geweest. We hebben een fijne dag gehad en een uitstekende keuring gedraaid. Zowel de 2 hengstveulens als de 3 merrieveulens werden alle geprimeerd, waarbij het hengstveulen van Hitske in zijn rubriek op kop liep. Ook onze 2 enters en de twenter werden leuk geplaatst en kregen allen een jeugdpremie. Bij de oudere merries schoorden we een prachtige 1e premie met Hiske, terwijl de overigen allen een 2e premie behaalden. Guusje liep in haar rubriek op kop en ook Anja wist in haar rubriek kroonmerries, ondanks haar wat hogere leeftijd, de koppositie te veroveren.

Al met al dus een zeer succesvolle dag.

26 juli 2018

Vanmiddag is Maximus v. Stal Salland overleden. Hij is slechts 14 dagen oud geworden. Een darmwand infectie in combinatie met het extreem warme weer is hem noodlottig geworden.

12 juli 2018

Vannacht heeft Terry onverwachts, drie weken te vroeg, een veulen geworpen. Het is een mooi gebouwd vos hengstveulentje, maar het is goed te zien dat het te vroeg geboren is. Dit is het laatste veulen voor dit seizoen en het zal Maximus v. Stal Salland gaan heten. 

30 juni 2018

Vanmorgen bij het ochtendgloren om half vijf heeft Guusje haar veulen geworpen. Het is een klein en licht gebouwd merrieveulen en aan het veulen is te zien dat het nog wat binnen de tijd geboren is. Het veulen krijgt de naam Mischa v. Stal Salland. 

11 juni 2018

Vannacht om kwart voor drie heeft Cato haar veulen gekregen. Ondanks dat het nog binnen de tijd was, wierp ze toch een zeer fors vos hengstveulen. Het is veulen is fraai gebouwd en gelukkig verliep de geboorte voorspoedig. We noemen het veulen Milton v. Stal Salland. 

3 juni 2018

Vannacht is onverwachts een hengstveulen geboren. Hitske heeft 3 weken te vroeg haar veulen geworpen, maar gelukkig maken moeder en zoon het goed. We noemen het veulen Mitch v. Stal Salland. Hier op de foto kijkt vader Sieger v. Vries belangstellend naar het resultaat.

20 mei 2018

Na een aantal onrustige dagen in de kraamweide heeft Gyselle vanmorgen om 05.30 uur haar veulen geworpen. Ze was precies uitgedragen en het is een mooi gebouwd hengstveulen geworden. We noemen het veulen Marnix v. Stal Salland 

7 april 2018

Vandaag met onze driejarige merrie Joske v. Stal Salland naar de stamboekopname geweest. Joske is 95 cm gemeten en valt hiermee royaal in de middenmaat. Met een bovenbalk score van 75/75 en alle individuele beoordelingen netjes binnen of net op de rand van de kerstboom zijn we zeer tevreden.

31 maart 2018

Het gezegde "zien baren doet baren" lijkt wel te kloppen. Nadat  we vanmorgen om 08.00 uur Tessa met veulen uit de groep gehaald hebben, heeft Anja bedacht dat de niet achter kon blijven. Ze heeft om ca. 11.30 uur, zonder veel voortekenen, ook in de groep achter de hooiruif haar veulen geworpen. Ook dit is een merrieveulen, dus een mooi begin. We noemen het veulen Merel v. Stal Salland 

31 maart 2018

Voor ons is het veulen seizoen weer begonnen. Toch nog vrij onverwacht heeft Tessa, ca. 2 weken te vroeg, rond 08.00 uur haar veulen geworpen. Het is een merrieveulen en we geven het de naam Mies v. Stal Salland. 

10 maart 2018

Nadat we om gezondheidredenen vorig jaar onze fokstal al flink ingekrompen hadden, hebben we vandaag ook nog Evita en Lieke van Stal Salland nog verkocht. Hiermee zijn we op een aantal pony's gekomen waar we mee verder willen en ons weer wat ruimte geeft goede veulens aan te houden.

16 september 2017

Vandaag zijn we met 12 van onze pony's naar de jaarlijkse premiekeuring in Mariënheem geweest. We hebben goed meegedraaid. Onze 2 hengstveulentjes liepen net achter de premies, verder werd alles keurig geprimeerd. Alle 3 merrieveulens met veulenpremie, waarvan 1 als kopnummer in de rubriek. Ook de jeugd deed het goed met beide enters een enter premie en onze twenter met twenter premie op kop in de rubriek. Ook de oudere dieren deden het goed en kregen allen een 2e premie. Sten, 8 jaar oud, heeft meegedaan aan de rubriek jeugdige voorbrengers en wist de concurrentie achter zich te laten en ging dus met de winnaarsbeker naar huis.

29 juli 2017

Vandaag rond 10.00 uur heeft Evita als laatste dit jaar haar veulen geworpen. Het is een klein, maar in potentie veelbelovend vos merrieveulentje. We noemen haar Lieke v. Stal Salland.

17 juni 2017

Vandaag, rond 10.00 uur heeft Flexibell een hengstveulen geworpen. Het is een mooi getekend vosbont veulen en is een weekje vroeger dan gepland geboren. Flexibell en haar veulen zijn inmiddels verkocht en zullen nadat de merrie opnieuw gedekt is naar de nieuwe eigenaar gaan. Het veulen heeft de naam Ludo v. Stal Salland gekregen. 

23 mei 2017

Vanavond, kort voor middernacht, zo rond 23.45 uur heeft Yarinde v.'t Heut een hengstveulen geworpen. Hoewel het nog een weekje te vroeg was, is het toch best een fors veulen. We hebben besloten dit hengstveulen Luuk v. Stal Salland te noemen.

20 mei 2017

Vannacht om ca. 04.00 uur was het dan zo ver. Hitske heeft netjes haar tijd uitgedragen en vond het schijnbaar wel mooi geweest. Hitske heeft een fijn gebouwd hengstveulen geworpen. Alles ging mooi vlot voor het eerste veulentje. We noemen hem Lord v. Stal Salland.

16 mei 2017

Eindelijk ben ik er dan. Ik heb lang op me laten wachten, maar vanmorgen rond 09.00 uur ben ik, 12 dagen over tijd, dan toch geboren. Ik ben een fijngebouwd merrieveulen en heb net als meerdere van mijn familieleden een bles. Mijn naam is Lyarno v. Stal Salland en ik ben een dochter van Gyselle v. 't Heut

9 mei 2017

Vanmorgen rond 02.00 uur ben ik geboren. Ik ben een hengstje en heb de mooie lichte kleuren van mijn moeder meegekregen. Ik ben de zoon van Rächel v. Stal Bruny en ze hebben me L-vis v. Stal Salland genoemd. 

25 april 2017

Gisteravond rond kwart voor elf heeft Cato een veulen gekregen. Het was een wat lastige bevalling, maar met hulp van de dierenarts heeft ze een gezond hengstveulen geworpen. Het is een fors veulen met stevig beenwerk en de eerste indruk over dit veulen is zeer positief. We gaan dit hengstveulen Lars v. Stal Salland noemen.

14 April 2017

Om 03.30 uur vannacht ging de geboorte melder af en was Terry bezig met de geboorte van haar veulen. Het was een vlotte geboorte en we waren blij te zien dat het een merrieveulen is. Het is een  chic veulen, met op het eerste gezicht toch meer dan voldoende beenwerk. Dit merrieveulen gaat met de naam Lizzy v. Stal Salland door het leven.

12 April 2017

Vanmorgen iets voor 06.00 uur heeft Tessa een veulen geworpen. Het is ons eerste veulen voor dit seizoen en we zijn begonnen met een hengstveulen. Het is een fraai gebouwd en fors veulen met prima fundament en zwaar beenwerk. Dit veulen heeft de naam Levi's v. Stal Salland gekregen.

8 april 2017

Vandaag met onze twee driejarige merries Hanja en Hitske naar de stamboek opname geweest. Deze 2 merries behoren tot de laatste dochters van Ferdinand v. Stal de Dwarsdijk, aangezien deze hengst in het volgende dekseizoen is overleden. Hanja was tijdens het voorbrengen wat gespannen, hetgeen haar met name in de bewegingen wat hinderde. Toch haalde ze nog een bovenbalk score 70/75, waarmee we al met al best tevreden zijn. Hitske is van nature rustiger en toonde zich goed. Als enige bemerking op haar exterieur gaf de inspectuer aan dat haar onderdanen iets zwaarder zouden mogen zijn, echter hij roemde haar bewegingen. Hitske heeft een bovebalk score van 75/85. Hiermee zijn we zeer blij.

3 april 2017

Het was even schrikken vanmorgen. Toen we bij de wei kwamen zagen we Anja naast een dood veulen staan. Deze geboorte was ca 3 weken te vroeg en de merrie had nog totaal geen uierwerking. Omdat de nageboorte ook niet kwam, hebben we de dierenarts gehad. Zij verwacht, gezien de verschijnselen, dat het veulen in de baarmoeder gestorven is en dood geboren. Gelukkig gaat het met de merrie verder goed.

6 Januari 2017

Vandaag, tijdens de hengsten keuring, hebben wij onze huurhengst voor het seizoen 2017 in ontvangst genomen. We zijn blij dat we Sieger v. Vries voor dit seizoen hebben kunnen huren bij W. van Wanrooij. We denken dat deze hengst in onze fokkerij, met name wat betreft frontontwikkeling en beweging, nog wat extra's kan brengen.

We hadden Ollie inmiddels 3 jaar met veel plezier ingezet en hebben hem in september 2016 weer teruggebracht naar de eigenaar. 

13 November 2016

Vandaag zijn 3 pony's bij ons opgehaald. Wegens flinke aanfok was het noodzakelijk onze stal weer eens wat in te krimpen en daarom hebben we ons merrieveulen Kristel, onze twenter Harinde en Belle verkocht. Deze 3 pony's zijn naar België gegaan en hebben samen in de buurt van Brussel een nieuw tehuis gevonden. We hopen dat de nieuwe eigenaar veel plezier aan deze aankoop zal beleven. 

7 Oktober 2016

Vandaag met 2 pony's naar de nakeuring in Heteren geweest. Een twenter kwam net iets tekort in de stap achter om voor een premie in aanmerking te komen. De oudere kroonmerrie behaalde een nette 2e premie.

24 September 2016

Vandaag met een groot gedeelte van onze pony's naar de jaarlijkse premiekeuring in Mariënheem geweest. We hadden 15 pony's opgegeven, waarvan er uiteindelijk 13 in de keuringsring geweest zijn. Een veulen was flink ziek geweest en daardoor onvoldoende in conditie en een twenter bleek onregelmatig in haar bewegingen en zal over enkele weken op de nakeuring moeten bewijzen premiewaardig te zijn. We kunnen terugkijken op een uitstekend resultaat, 4 van de 5 veulens werden geprimeerd, alsmede alle gekeurde jeugdpony's. Alle volwassen dieren van 3 jaar en ouder behaalden een keurige 2e premie.

Het was mooi te zien dat voor het eerst de 3e generatie Vrielink in de baan verscheen. Sten deed namelijk dit jaar ook mee in de rubriek jeugdige voorbrengers en behaalde als winnaar een mooie beker.

Dinsdag 21 juni 2016

Toen we vanmorgen opstonden zagen we in de wei een heel klein vosbont veulen liggen. Het is wederom een merrie. Flexibell was nog niet geheel uitgedragen en toonde de dag ervoor nog geen uiervorming. Ook kort na de geboorte was het uier nog minimaal, dit kwam echter in de loop van de dag goed op gang. We noemen dit veulentje Kitty v. Stal Salland.

Zondag 29 mei 2016

Aan het eind van de middag, om ca. 16.30 uur heeft Evita haar eerste veulen gekregen. Ze was volledig uitgedragen en de hele dag al wat onrustig. Hoewel we regelmatig keken, heeft ze ons toch nog weten te verrassen. Toen we even kort naar binnen waren voor een "bakkie" heeft ze snel een merrie veulen geworpen. Deze merrie en het veulen zijn van Sten en hij heeft als naam bedacht Kiky v. Stal Salland.

Donderdag 26 mei 2016

In de loop van de ochtend heeft Yarinde een merrie veulen geworpen. Hoewel ze goed uitgedragen was, had ze nog totaal nog geen uiervorming en hadden we de geboorte ook nog niet zo snel verwacht. Merrie en veulen maken het goed en de melkproductie is goed op gang gekomen. We hebben het veulen de naam Kim v. Stal Salland gegegven.

Zaterdag 14 mei 2016

Zonder al te veel van onze nachtrust te vragen heeft vanochtend om 06.00 uur Edith tijdens een mooie en snelle geboorte een hengst veulen geworpen. Het is een heel mooi snittig veulen met een bijzonder klein hoofdje. Dit hengst veulen gaat met de naam Klavico van Stal Salland door het leven.

Woensdag 11 mei 2016

En weer werden we verrast. We kwamen vanmorgen bij de wei en zagen bij Belle een mooi, fijn gebouwd voskleurig merrie veulen lopen. Ze was al helemaal opgedroogd en liep al vlot met moeder mee, dus was zeker al enkele uren oud. We gaan dit veulen Kyra van Stal Salland noemen.

Dinsdag 3 mei 2016

Vanmiddag om 13.30 uur heeft Cato een mooi merrie veulen geworpen. Ze heeft ons 3 dagen in spanning laten zitten, omdat ze al sinds zaterdag flinke harsvorming aan het uier vertoonde. We zijn extra blij met dit merrie veulen omdat Cato de pony is van onze overleden dochter Marlies. We willen dit veulen graag naar haar moeder vernoemen en hebben haar dan ook de naam Kato van Stal Salland gegeven.

Woensdag 27 april 2016

Hallo, hier ben ik dan. Ik ben King van Stal Salland en ben vannacht om 02.00 uur geboren. Omdat het gisteren heel slecht weer was en bar koud en nat hadden ze mijn moeder gisterochtend al op de stal gezet in afwachting van mijn geboorte. Ik ben dus in een lekkere warme stal geboren.  

Zondag 10 april 2016

Vannacht om 02.30 uur werden we gewekt door de geboortemelder. Toen we bij de wei kwamen was Tessa bezig haar veulen te werpen. Het was een heel vlotte geboorte van een goed volgroeid merrieveulen. Dit veulen zal door het leven gaan als Kristel v. Stal Salland 

Zaterdag 9 april 2016

Vandaag zijn wij met onze beide driejarige pony's naar de stamboek opname geweest.

Zowel Guusje als Gyselle zijn met een mooie scorelijst opgenomen. 

Donderdag 7 april 2016